Fri20140725

Utoljára frissítve:02:44:33

Augusztus 20-i programok Egerben és környékén

  • PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark
Idén hosszú hétvégére esik az ünnep, így péntektől keddig számolunk be a programokról. Koncertek,  borok, fényfestés, tűzijáték és mindenféle jóság Egerben és környékén. Unatkozni nem fogunk :)

Itt az eseménynaptárunk további szíves áttekintésre. Az augusztusi moziműsort is megtaláljátok, ahogy az időszakos kiállításokat is összegyűjtöttük.

augusztus_20_eger_2013 Pénteken, az Érsekkertben pedig Hobo és Bandája lép fel a Vadászat című műsorukkal, ne feledjétek nyereményjátékunkat. És ha már koncert: a Bolyki Pincészetnél Budapest Bár koncert lesz (Vendég Németh Juci és Keleti András), a kis Dobó téren pedig Petruska András lép fel, a Történelmi Vigasságokon pedig Ferenczi György és a Rackajam ad jó hangulatú koncertet.

Jeleznénk, hogy a vigasságok programjai 18 órától ingyenesen látogathatók!

VI. Egri Leánykák Éjszakáját is szívvel ajánljuk, helyszíne az egykori érseki pincerendszer. Ez szombaton is tart még.

szombati kínálatban szerepel az esti Tanulmány a nőkről című szabadtéri színházi előadás, amire szintén nyerhettek jegyeket nálunk. A Történelmi Vigasságok alap, de Az Operett csillagok éjszakája gálára is elmehettek a Líceumba.

Gyerkőcöknek ajánljuk a Trapiti zenés mesejátékot az Érsekkertben (aug. 20-ig minden nap 10-től) és a délutáni interkatív mesejátékokat ugyanitt.

Eger környékén, egészen pontosan Noszvajon fröccspartit tartanak a kastély kertjében, Egerszalókon pedig Írmag koncert és táncház lesz. Fél hattól felkészülési meccset játszik az NB1-be tartó SBS Eger-Eszterházy kézicsapat, ellenfél az szlovák U23-as válogatott. A belépés ingyenes a Leányka úti sportcsarnokba. 16 órától előadás Mátyás király seregéről a Történeti Tárházban, majd este Kemencés parti a Mátyus Udvarházban (aug. 19-ig).

 Vasárnap Földgyógyító Dobünnep egész nap Andornaktályán, ide érdemes majd ellátogatni. A család minden tagjának ajánljuk: országos régiségvásárTrapiti mesejáték és Tanulmány a nőkről előadás, Történelmi VigasságokSzent István Napi programok Noszvajon, egészséges falunap Ostoroson.

varazstorony_aug_20 Hétfőn Egerben elkezdődik a kétnapos ünnepség Augusztus 20-a alkalmából, ezen a napon szokás szerint a Fáklyás Királyköszöntő Ünnepségre kerül sor (erre is érdemes elmenni). Ami becsatlakozik a vigasságokbaTrapiti és Tanulmány a nőkről előadás, noszvaji ünnepi programok, szilvásváradi gulyásfőző verseny és bélapátfalvai nyárbúcsúztató még a kínálatban.

A Part Cafe újra jelentkezik és máris egy majd' 12 órás ingyenes zenebonát hoz el nekünk. A szabadtéri helyszín ezúttal a Gödör Park (a Bazilika alatt), és lesz fényfestés a 2Dimenziós lányok által, a zenét pedig a kiváló hangulatot teremtő DJ-k keverik majd: Törő, Neuro, Moven, Ellusion és a Popméteresek.

Augusztus 20-án, kedden szokás szerint lesz tűzijáték, amit a várból is megnézhettek pezsgővel a kézben :) A városi díszünnepség utcazenét, szentmisét, köszöntőt, díjátadásokat és utcabált tartogat még. Nagyon jó kikapcsolódásnak ígérkezik a Varázstorony 20-i programsorozata, ahol rendhagyó órák, kísérletek és megfigyelések várnak rátok, de a teraszról is megnézhetitek a tűzijátékot.

Bélapátfalván, a városi díszünnepség keretében köszöntőt mond Horváth László kormánymegbízott úr, majd kenyérszentelésre kerül sor, valamint  Szent István, Magyarország első királya c. oratóriumot is meghallgathatjátok az Apátsági templomban.

A többit már tudjátok: Történelmi Vigasságoknyárbúcsúztató, noszvaji ünnepség, Trapiti és Tanulmány a nőkről előadások.

Elnézést kérünk, ha néha csak címszavakban szólunk a programokról, de képtelenség minden infót leírni. Azonban minden részletet megtaláltok a linkekre kattintva. Jó pihenést, kiváló programokat kívánunk és kínálunk! :)

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , facebook és twitter az elérhetőségünk, hurrá!


IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Felhasználási feltételek!

A honlapon található képi, szöveges, videós és audio tartalmak bármilyen célú felhasználása csak a forrás megjelöléssel - webes megjelenés esetén a www.egriprogramok.hu oldalra mutató (kattintható) linkkel - történhet. Minden felhasználást és másolást kéretik jelezni az info@egriprogramok.hu címen.